Taktshang turister måste betala avgift

Ian Brook ‹ Föregående · Nästa ›

 

 Untitled

För att täcka kostnaderna för guidning och behålla Taktshang klosters helighet, har Dratshang Lhengtshog, tillsammans med Tourist Council of Bhutan (TCB), infört en inträdesavgift på Nu 500 per person för turister Detta gäller från och med 1 mars 2017

.Men många turister är omedvetna om avgiftssystemet. På Ramthangka, där biljetter köps, är guiderna skyldiga att informera turister om inträdesavgiften och tala om för dem hur man kan lösa biljetter .

Annars har många som var på väg till Taktshang utan att betala avgiften fått återvända utan att ha kunnat besöka klostret. Avgiften gäller inte bhutanesiska besökare.

 Enligt TCB har avgiftssystemet införts för att ge turister en bättre upplevelse och vårda viktiga platser som Taktshang och dess vandringsleder.

”Turister som betalar US $ 65 kommer inte att behöva betala avgiften. De som måste betala är personer som är i Bhutan på affärsresor, för att besöka släktingar, som officiell gäst samt personer som inte betalar US $ 65 som t. ex. indiska turister, Bangladeshi turister och människor från Maldivernas ”, sade TCB Medias talesman , Damcho Rinzin. Han tillade att studenter kommer att få en rabatt på Nu 250.

Turister kommer att få en guidad rundvandring i klostret efter att ha nått Taktshang. Klostret är öppet från 08:00 till 16:00 utan lunchrast .

 

Sangay Chezom, Paro

 

.